دانلود روایت عهد 38 به همراه گزارش
موضوع: صنعت کشاورزی ،فرصتها و تهدیدهاگزارش جلسه
بسم الله الرحمن الرحیم
به گزارش خبرنگار مصاف،سی و هشتمین همایش روایت عهد، در ادامه جلسه قبل و با موضوع «کشاورزی، فرصتها و تهدیدها»، در روز 27 شهریور ماه برگزار شد.
در این جلسه که بخش عمده ای از آن به بررسی نمودارها و مقایسه آمارهای مربوط به صنعت کشاورزی در داخل و خارج از کشور گذشت، استاد رائفی پور در ابتدا چرایی اهمیت مسأله تأمین غذای جمهوری اسلامی ایران را با توجه به سهم غذا در سبد خانوار، سیاستهای افزایش جمعیت و وضعیت امنیت غذایی مسلمانان جهان بررسی کردند.
در ادامه وی به طور جزئی و با ارائه آمارهایی، وضعیت تأمین غذای کشور را با نگاهی به شاخصهای کلان و میزان وابستگی به واردات شرح داد.
استاد رائفی پور توجه و برنامه ریزی در حوزه آب و زمین را جهت تولیدات بهینهتر از شاخصهای کلان دانسته و در ادامه مباحث خود و در زمینه شناخت مساله، سهم مواد غذایی مختلف از جمله: مرغ، گوشت قرمز، ماهی، شیر و فرآوردههای آن، نان، میوه و سبزیجات را با توجه به وضعیت تولید، واردات، ذخایر، شبکه توزیع، وضعیت انبارها، بهره برداری ها، میزان اهمیت، تجارت، مقایسه آمارهای منطقه و جهان و جایگاهشان در سبد غذایی خانوار را بررسی کردند.
وی همچنین بخش مهمی از سخنانش را به توصیف شرایط بحرانی ذخایر آب و خاک کشور اختصاص داده و موارد ذیل را به عنوان راهکارهایی در راستای مدیریت صحیح آب بیان کرد:
- آبخیزداری (انتقال آب، سد سازی صحیح، صرفه جویی در مصرف آب، جلوگیری از هدر رفت آب، آبیاری مکانیزه)
- مدیریت صحیح خاک
- شیوههای جدید کشاورزی و تولید (ماهی در قفس، احیای مراتع و چرای دام سبک با بازده بالا)
- استفاده از گلخانه ها
- مدیریت واحد و نه متشتت، با اجرای قانون تجمیع
- تجمیع اراضی کشاورزی
استاد رائفی پور با تأکید ویژه بر تجمیع اراضی کشاورزی فواید این طرح را اینگونه عنوان کرد:
- استفاده از تسهیلات دولتی برای تجهیز اراضی به سیستمهای آبیاری نوین
- توانمندی در به کار گیری تجهیزات مکانیزه از جمله کمباین
- صرفه جویی در مصرف نهادههای مختلف و در نتیجه سود بیشتر
- توانایی روستاییان در پیدا کردن بازار فروش با قیمت مناسب و بدون نیاز به دلال
- امکان مبارزه یکپارچه با آفات در سطح مزارع بدون صرف هزینه زیاد
- کاهش جدی هزینههای ثابت تا حدودی متغیر
در ادامه این همایش وی با ذکر گزارشات FAO مبنی بر اینکه ایران بدترین وضعیت از نظر تباهی خاک را در میان کشورهای مطالعه شده دارا میباشد، وضعت منابع مفید و حاصلخیز کشور را خطرناکتر از منابع آب خواند و بیان داشت، 94 درصد زمینهای کشاورزی کشور دچار تباهی شده وتا 20 سال تمامی اراضی کشت گندم از دست خواهند رفت.
در پایان استاد رائفی پور وضعیت بحرانی در حوزه کشاورزی را با وجود نگرانی صهیونیستها از خودکفایی جمهوری اسلامی ایران و گزارشهای رسانه ای با هدف تضعیف امنیت غذایی کشور، عمدتا ناشی از فرهنگ صهیونیستی رایج دربین مسئولان داخلی کشور دانست.
منبح=http://masaf.ir
صوت ها
صوت ها
کیفیت متوسط 31.5مگابایت | دانلود فایل | |
کیفیت بالا 104 مگابایت | دانلود فایل |
تصاویر
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.